Системи єдиних вимог із безпеки до продукції та процедур оцінки відповідності в Україні
Abstract
The article is devoted to the analyzes of the concept «safety» in the context of «product safety». The stepby-step formation of HACCP food safety system in Ukraine is analyzed. Attention is paid to the technical aspects of food safety and conformity assessment procedure in Ukraine.
References
Баланда А. Безпека як соціальний феномен: дискурс людського розвитку. Україна: аспекти праці. 2007. № 1. С. 25–29.
Демидов Б., Величко А, Волощук И. Системно-концептуальные основы деятельности в военно-технической области. Кн. 1 : Концептуальные основы и элементы национальной безопасности. Киев : Технол. парк. 2004. 734 с.
Щербина В.М. Інформаційне забезпечення економічної безпеки підприємств і установ. Актуальні проблеми економіки. 2006 № 10 (64). С. 220–225.
Шкарлет С.М. Економічна безпека підприємства: інноваційний аспект : монографія. Київ : НАУ, 2007. 436.
Про захист прав споживачів : Закон України від 12 травня 1991 р. № 1023-ХІІ II. Відомості Верховної Ради
України. 2004. № 9. Ст. 79.
Дудко П.М. Переваги від впровадження системи HACCP на підприємствах харчової промисловості України. Економіка, фінанси і управління в XXI столітті: аналіз тенденцій та перспективи розвитку.
Фінансова рада України, 2017. С. 69–71.
Білецький Е.В., Янушкевич Д.А., Шайхлісламов З.Р. Управління якістю продукції та послуг ; Харків. торгов.-економ. інститут КНТЕУ. Харків : ХТЕІ, 2015. 222 с.
Оверковська Т. Правове регулювання безпечності продуктів харчування. Підприємництво, господарство і право. 2018. № 4. С. 109–114.
Бубела Т. Побудова національної системи оцінювання якості. Стандартизація Сертифікація Якість. 2013. № 1. С. 49–53.
Вишняков О., Хоменко О. Правове регулювання ринкового нагляду та безпеки нехарчової продукції: Україна та ЄС. Підприємництво, господарство і право. 2011. № 8. С. 46–49.
Про технічні регламенти та оцінку відповідності : Закон України від 15.01.2015 р. № 124-VIII. Відомості Верховної Ради України. 2015. № 14. Ст. 96.