Системи єдиних вимог із безпеки до продукції та процедур оцінки відповідності в Україні
Анотація
Стаття присвячена аналізу поняття «безпека» в контексті поняття «безпека продукції». Проаналізовано поетапне становлення системи безпечності харчових продуктів HACCP в Україні. Приділено увагу технічним аспектам безпечності харчових продуктів і процедурі оцінки їх відповідності в Україні.
Посилання
Баланда А. Безпека як соціальний феномен: дискурс людського розвитку. Україна: аспекти праці. 2007. № 1. С. 25–29.
Демидов Б., Величко А, Волощук И. Системно-концептуальные основы деятельности в военно-технической области. Кн. 1 : Концептуальные основы и элементы национальной безопасности. Киев : Технол. парк. 2004. 734 с.
Щербина В.М. Інформаційне забезпечення економічної безпеки підприємств і установ. Актуальні проблеми економіки. 2006 № 10 (64). С. 220–225.
Шкарлет С.М. Економічна безпека підприємства: інноваційний аспект : монографія. Київ : НАУ, 2007. 436.
Про захист прав споживачів : Закон України від 12 травня 1991 р. № 1023-ХІІ II. Відомості Верховної Ради
України. 2004. № 9. Ст. 79.
Дудко П.М. Переваги від впровадження системи HACCP на підприємствах харчової промисловості України. Економіка, фінанси і управління в XXI столітті: аналіз тенденцій та перспективи розвитку.
Фінансова рада України, 2017. С. 69–71.
Білецький Е.В., Янушкевич Д.А., Шайхлісламов З.Р. Управління якістю продукції та послуг ; Харків. торгов.-економ. інститут КНТЕУ. Харків : ХТЕІ, 2015. 222 с.
Оверковська Т. Правове регулювання безпечності продуктів харчування. Підприємництво, господарство і право. 2018. № 4. С. 109–114.
Бубела Т. Побудова національної системи оцінювання якості. Стандартизація Сертифікація Якість. 2013. № 1. С. 49–53.
Вишняков О., Хоменко О. Правове регулювання ринкового нагляду та безпеки нехарчової продукції: Україна та ЄС. Підприємництво, господарство і право. 2011. № 8. С. 46–49.
Про технічні регламенти та оцінку відповідності : Закон України від 15.01.2015 р. № 124-VIII. Відомості Верховної Ради України. 2015. № 14. Ст. 96.