Забезпечення безпеки продукції в міжнародному (європейському) законодавстві

  • О. Білий Національний університет «Одеська юридична академія»
Ключові слова: безпека, продукція, безпека продукції, забезпечення безпеки продукції, законодавство

Анотація

У статті розглядаються положення міжнародно-європейського законодавства щодо безпеки продукції. Виокремлено фундаментальні директиви Європейського Союзу з означеного питання та висвітлено їх головні положення. Приділено увагу базовому Кодексу з безпеки продукції й міжнародним стандартам.

Біографія автора

О. Білий, Національний університет «Одеська юридична академія»

аспірант кафедри господарського права і процесу

Посилання

Толок Г.А., Толок Є.В. Екологічні засади забезпечення якості та безпеки харчових продуктів. Ефективна економіка. 2018 . URL: http://www.economy.nayka.com.ua/pdf/6_2018/50.pdf.

Про встановлення загальних принципів і вимог законодавства про харчові

продукти, створення Європейського органу з безпеки харчових продуктів і встановлення процедур у питаннях, пов’язаних із безпекою харчових продуктів : Регламент (ЄС) Європейського Парламенту

і Ради від 28.01.2002 № 178/2002. URL:

http://old.vet.gov.ua/int-coop/EU_requirement.

Брулевич В.В. Безпечність харчових продуктів за законодавством України та Європейського Союзу. Судова апеляція. 2016. № 2. С. 75–83.

Directive 2001/95/EC of the European Parliament and of the Council of 3 December 2001 on general product safety. Official Journal L 11, 15.01.2002 P. 4–17.

Council Directive 85/374/EEC of 25 July 1985 on the approximation of the laws, regulations and administrative provisions of the Member States concerning liability for defective products. Official Journal L 210,

08.1985 P. 0029–0033.

Пчелянська Г.О. Безпека та якість продовольчих товарів: міжнародний аспект. Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. Серія «Економічні науки». Вінниця, 2012. Т. 2. № 3 (69). С. 172–177.

Опубліковано
2019-12-06
Розділ
Статті